Національна школа суддів України

Правове регулювання кредитних правовідносин в умовах воєнного стану

21 жовтня 2022 року Національна школа суддів України провела  всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів “Судові спори у сфері кредитних правовідносин: дискусійні аспекти”.

Освітній захід відкрила директор Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка і модерувала роботу семінару. У проведенні навчання взяли участь судді Верховного Суду у складі Касаційного цивільного суду Сергій Бурлаков, Сергій Мартєв,  Сергій Погрібний,  Ольга Ступак.

У ході всеукраїнського семінару учасники та учасниці обговорили питання застосування принципу добросовісності при вирішенні цивільних спорів у кредитних правовідносинах; розглянули особливості правового регулювання кредитних правовідносин в умовах воєнного стану; зосередили увагу на такому способі захисту у кредитних правовідносинах як припинення зобов’язання; дослідили питання щодо визначення розміру заборгованості та звернення стягнення на предмет іпотеки при вирішені кредитних спорів.   

На закінчення семінару слухачі та слухачки висловили свої думки і поділилися враженнями й побажаннями у анкетах зворотного зв’язку.