Національна школа суддів України

Право на правничу допомогу в умовах воєнного стану

25 серпня 2022 року згідно з Календарним планом Національної школи суддів України суддя Конституційного Суду України Галина Юровська провела для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів лекцію “Право на правничу допомогу в умовах воєнного стану”.

Національна школа суддів України продовжує традицію у проведенні циклу навчальних лекцій для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів за участі судді Конституційного Суду України, кандидатки юридичних наук Галини Юровської. У вітальній промові вона зокрема, зазначила, що лекція присвячена питанням правничої допомоги, проблемам адвокатської монополії, аспектам оплати правничої допомоги, питанням надання безоплатної правничої допомоги, ролі адвокатури та засадам діяльності.

Доповідачем зроблено добірку рішень Конституційних судів світу, міжнародних актів, що стосуються основних питань надання правничої допомоги.

Галина Юровська звернула увагу й на те, що законодавство зазнало змін в зв’язку з введенням воєнного стану в Україні та розповіла про новели порядку представництва в судах у цивільних, господарських, адміністративних та кримінальних справах.

Під час навчання судді мали можливість долучитися до обговорення важливого питання, отримати ґрунтовні, фахові відповіді на проблемні запитання.