Національна школа суддів України

Практичні навички реагування на надзвичайні ситуації в суді

11 серпня 2022 року Національна школа суддів України провела тренінг для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях”.

Для проведення тренінгу запрошені суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко, керівник апарату Приморського районного суду м.Одеси Інна Німас, заступник директора Львівського  регіонального відділення Тетяна Аілінчій. Модерувала тренінг заступник директора Харківського регіонального відділення Яна Шевцова.

Мета тренінгу - сформувати у слухачів знання, вміння і навички використання дієвих інструментів для правильного реагування на надзвичайні ситуації, які можуть статися в суді та забезпечення безперебійної роботи суду.

За допомогою інтерактивних навчальних інструментів, таких як експрес-опитування, практичні вправи з вирішення ситуативних завдань, демонстрація навчальних відео,  тренери ознайомили слухачів із надзвичайними ситуаціями, що можуть виникнути в суді та із способами реагування на них. Слухацька аудиторія набула навичок планування дій при надзвичайній ситуації і забезпечення безперервної діяльності суду, захисту працівників суду, відвідувачів, документів та іншого майна. На основі вирішення практичних завдань працівники апаратів судів сформували  уміння діяти у різних надзвичайних ситуаціях, зокрема у випадках пожежі, збройного нападу на суд, знаходження підозрілого пакунку чи конверта в суді.

Окремий навчальний модуль тренінгу  присвячений особливостям роботи суду в умовах воєнного стану. В обговоренні цього питання взяли участь керівники апаратів місцевих та апеляційних судів, які поділились власним досвідом організації роботи суду під час військових дій.