Національна школа суддів України

Практичні навички надання домедичної допомоги

1 та 8 вересня 2022 року Національна школа суддів України проводить тренінги для суддів та працівників апарату Вищого антикорупційного суду на тему “Надання домедичної допомоги”.

Заходи відбудуться за участі начальника департаменту організації безпеки життєдіяльності ГО Українська служба порятунку, тренера, інструктора з надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Навички з надання невідкладної допомоги є необхідними та цінними у критичних ситуаціях, пов’язаних зі здоров’ям та життям людини. Їх знання та використання у потрібний момент може зіграти вирішальну роль до прибуття кваліфікованої медичної допомоги.

Під час навчання учасники оволодіють теоретичними знаннями та практичними навичками надання невідкладної домедичної допомоги постраждалим особам, які перебувають у різних видах критичних станів, відпрацювання на практиці алгоритму дій по приведенню потерпілої особи у відновне положення та підготовки до евакуації буз завдання шкоди здоров’ю,  ознайомляться з принципами роботи і правилами використання кровоспинних засобів та засобів фіксації переломів, правилами поводження у випадку ураження хімічною зброєю для убезпечення життя та здоров’я від її впливу.

Під час тренінгу судді та працівники апарату суду ознайомляться з принципами надання невідкладної допомоги: проведенням первинного огляду потерпілого, правилами виклику швидкої допомоги, послідовністю надання першої допомоги залежно від невідкладного стану потерпілої особи. Учасники дізнаються як привести потерпілу особу у відновне положення до прибуття медичної допомоги, навчаться визначати та кваліфікувати види невідкладних станів потерпілих. Тренер надасть практичні поради щодо психологічної готовності до вчинення дій з надання першої допомоги та оперативного залучення, при необхідності, до цього інших людей.

На завершення заходу тренер ознайомить учасників навчань з видами сучасної хімічної зброї та наслідками її ураження, присвятить увагу. Правилам поведінки під час ураження хімічною зброєю.

Учасники тренінгів, працюючи індивідуально, виконають вправи під керівництвом тренера та з урахуванням його практичних рекомендацій закріплять вивчений теоретичний матеріал.