Національна школа суддів України

Практична якість онлайнових занять

17 червня 2021 року Національна школа суддів України у співпраці зі Службою судової охорони та Державною судовою адміністрацією України провела онлайнкруглий стіл із працівниками Територіального управління Служби судової охорони в Запорізькій області “Функціонування Служби судової охорони в системі правосуддя України”.

Роботу онлайн–круглого столу розпочали проректор Володимир Мазурок, начальник управління з професійної підготовки та підвищення кваліфікації Служби судової охорони Володимир Євграфов, начальник Територіального управління Служби судової охорони в Запорізькій області Олександр Корсун,  заступниця начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області Марія Касич-Пилипенко та директор Дніпровського регіонально відділення Олександр Мартиненко.

Проректор Володимир Мазурок у вступній презентації зазначив, зокрема, що у 2021 році Національна школа суддів України вже провела 17 онлайнових занять щодо функціонування Служби в системі правосуддя, практична якість яких була позитивно оцінена слухачами та слухачками зазначених занять. Працівники Служби в анкетах зворотного зв’язку відзначають ефективність тих методів, які використовують викладачі у процесі презентацій матеріалів круглих столів.

Онлайн–заняття провели судді Максим Ходаківський, Тетяна Дудар,  Ярослава Марко, Марія Дмитрієва, заступниця начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області Марія Касич–Пилипенко, заступники начальників відділів Андрій Маслюк і Діана Сніцаренко, співробітники Служби судової охорони Василь Сапачков, Андрій Непомнящий та заступниця керівника апарату Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Юлія Лазоренко.

Доповідачі та доповідачки онлайн–круглого столу висвітлили положення законодавства про  функціонування в системі правосуддя України Служби судової охорони як державного органу для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку в судах. Окремо було обговорено способи взаємодії працівників судів, органів і установ системи правосуддя України із  працівниками Служби.

У ході проведення дистанційного заняття було висловлено багато пропозицій для підвищення рівня ефективності співпраці усіх заінтересованих сторін у сфері безпеки в системі правосуддя.