Національна школа суддів України

Пошук підходів до вирішення питань щодо компенсації за пошкоджене/зруйноване майно внаслідок збройного конфлікту

12 липня 2019 року в місті Києві проходив круглий стіл, організований Благодійним фондом “Право на захист” за підтримки UNHCR Агентства ООН у справах біженців, на якому було презентовано аналітичне дослідження судової практики в Україні щодо компенсації за пошкоджене/зруйноване майно внаслідок збройного конфлікту.

На захід були запрошені судді, адвокати та юристи, які надають консультації внутрішньо переміщеним особам та тим, хто постраждав під час конфлікту.

Представниками від Національної школи суддів України були заступник начальника та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Галина Юровська та Тамара Закревська, головні спеціалісти відділів підготовки суддів та працівників апарату суду Світлана Іванова та Тетяна Франчук.

Учасники круглого столу мали можливість ознайомитись із загальним аналітичним оглядом судової практики в Україні щодо компенсації за пошкоджене/зруйноване майно внаслідок збройного конфлікту, обговорили проблемні питання, проаналізували рішення Верховного Суду та практику ЄСПЛ у справах щодо відшкодування шкоди внаслідок збройного конфлікту.