Національна школа суддів України

Поглиблення знань про норми сучасної української мови

7 квітня 2023 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар “Українське ділове мовлення. Мистецтво правового письма” для помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів з використанням програми “Zoom”.

Вітальними словами навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, який представив викладачів, а також звернув увагу на необхідності помічників суддів і працівників апаратів судів постійно вдосконалювати рівень володіння діловою українською мовою у професійній діяльності. Заступник директора Алла БАШТАННИК ознайомила з особливостями проведення семінару в режимі онлайн і регламентом роботи, закликала учасників бути активними і брати участь у виконанні практичних завдань, експрес-опитуванні та виконанні творчого завдання.

Модеруватиме семінар Оксана КАБИШ – головний науковий співробітник відділу підготовки викладачів (тренерів), кандидат філологічних наук, доцент.

Під час проведення семінару Оксана КАБИШ проведе лекцію-бесіду на тему “Мова права як підсистема літературної мови”, розгляне складні питання української граматики та слововжитку, обговорить виконання практичних завдань і надасть корисну інформацію щодо правопису слів, відповідно до оновлених правописних норм сучасної української мови.

Головний спеціаліст відділу “Вінницький навчальний центр” Національної школи суддів України Олена Хавлюк  розповість про орфографічні норми української мови і проведе експрес-опитування; зосередить увагу на пунктуаційних нормах української мови і проведе практичне заняття для поглиблення отриманих знань.

З повними текстом програми семінару для помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів можна ознайомитися на вебсайті Національної школи суддів України.