Національна школа суддів України

Підготовку нових навчальних курсів обговорено під час засідання групи розробників матеріалів блоку “Цивільне судочинство”

13 лютого 2023 року у Національній школі суддів України проведено чергове онлайн-засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство”.

Обговорення поточних питань роботи групи відбулося під головуванням начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової та за участю суддів-розробників Катерини Котельви, Валентини Маліновської, Людмили Макаренко, Стелли Цибізової, Максима Ходаківського, а також головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Віри Гайдук і працівника відділу підготовки викладачів (тренерів) Богдана Остудімова.

Учасники засідання повернулися до питання планування своєї роботи з урахуванням затвердженого Плану науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної шкоди суддів України на 2023 рік, визначивши, зокрема, орієнтовні строки підготовки нових навчальних курсів та відповідальних за їх розроблення членів групи.

У першу чергу вирішено зосередитися на якнайшвидшому розробленні матеріалів семінару-практикуму для суддів місцевих загальних судів на тему: “Особливості розгляду цивільних справ з участю іноземного елементу щодо усиновлення, повернення дитини до держави її постійного проживання, позбавлення батьківських прав в умовах воєнного стану”, актуальність якого на тепер розробниками обговорювалася на одному з попередніх засідань.

Тому сьогодні під час зібрання, беручи до уваги ранішні домовленості, розробниками визначено зміст зазначеного семінару, кількість та тематику лекцій, тем для обговорення зі слухачами, таймінг їх проведення та, відповідно, погоджено в цілому програму майбутнього семінару.

На наступних засіданнях групи заплановано розглянути зібрані за цей час розробниками матеріали з метою їх розподілення за лекційними темами, визначитися з достатністю обсягу таких матеріалів з огляду на відведений час у програмі заходу.