Національна школа суддів України

Перспективні напрями співпраці з проєктом Ради Європи

23 лютого 2023 року виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та провідна наукова співробітниця Катерина Слюсарева провели онлайн–зустріч з менеджеркою проєкту Ради Європи “Захист прав дітей під час війни та після воєнний період” Ольгою Калашник та асистенткою проєкту Оксаною Пугач.

Зустріч була організована з метою обговорення можливостей співпраці Національної школи суддів України з Проєктом у межах нової дворічної фази над покращенням захисту прав українських дітей, які перебувають в зоні конфлікту та/або стикаються з наслідками війни.

Під час зустрічі були детально обговорені та узгоджені подальші плани співпраці, зокрема, щодо розробки тренінгового курсу для суддів і прокурорів з питань захисту прав дітей під час війни та у післявоєнний період, який включатиме у себе актуальний міжнародний досвід та практику розгляду судами відповідної категорії справ. Було погоджено можливість залучення представників прокуратури до процесу розробки даного курсу.

Також партнери обговорили можливість щодо організації тренінгів для тренерів НШСУ та інших спільних для суддів і прокурорів навчальних заходів з актуальної практики захисту прав дітей під час війни та у післявоєнний період.