Національна школа суддів України

Особливості застосування Закону України “Про адміністративну процедуру”

22 лютого 2023 року Національна школа суддів України провела тренінг для суддів окружних адміністративних судів “Закон України “Про адміністративну процедуру” та його вплив на здійснення адміністративного судочинства”.

Модерувала тренінг начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Любов Гончар.

Участь у проведенні заходу взяли керівник Проєкту ЄС “ПРАВО-Justice” Оксана Цимбрівська та національний експерт Проєкту, заступник голови Правління  Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук. Суддівський корпус викладачів представили судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Олена Губська та Сергій Уханенко.

Теоретичний матеріал тренінгу супроводжувався практичними вправами та інтерактивними дискусіями. Судді активно взяли участь у мозковому штурмі, вирішили ситуативні завдання, отримали фахові відповіді на поставлені запитання.

Учасники тренінгу дослідили предмет регулювання, термінологію, сферу дії Закону України “Про адміністративну процедуру”. Обговорили питання правонаступництва, ініціювання та підготовки адміністративної справи до розгляду, вирішення адміністративної справи,  тощо.

Із програмою тренінгу можна ознайомитись за посиланням.