Національна школа суддів України

Особливості електронного декларування в умовах воєнного стану

10 березня 2023 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело підготовку та підвищення рівня кваліфікації суддів, помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Особливості застосування положень антикорупційного законодавства стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану: коментарі та роз’яснення. Конфлікт інтересів” в режимі онлайн.

Вітальними словами навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, які ознайомив із програмою семінару, представив викладачів, а також звернув увагу на необхідності суддів, помічників суддів і працівників апаратів судів дотримуватися вимог антикорупційного законодавства і строків заповнення електронних декларацій. Заступник директора Алла БАШТАННИК ознайомила з особливостями проведення семінару в режимі онлайн і закликала бути активними щодо обговорення заходів запобігання корупції.

На початку семінару суддя Вищого антикорупційного суду Інна БІЛОУС звернула увагу слухачів на практику застосування антикорупційного законодавства та здійснення заходів щодо запобігання корупції в суді в умовах змін законодавства України.

Начальник відділу запобігання та виявлення корупції Верховного Суду Оксана КОМАР розповіла про відповідальність за порушення антикорупційного законодавства і правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя.

Головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків Максим ЗАХАРОВ зупинився на практичних аспектах заповнення електронних декларацій та застосуванні окремих положень Закону України  “Про запобігання корупції” стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану.

Повний текст програми семінару розміщені на вебсайті Національної школи суддів України в розділах “Підготовка суддів” і “Підготовка працівників апаратів судів”.