Національна школа суддів України

Обмін досвідом організації судової системи двох країн


15-19 квітня 2018 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук у складі делегації суддівського корпусу України перебуває з навчальним візитом в  Ірландії.
До складу делегації увійшли Голова Ради суддів України Олег Ткачук, Голова Апеляційного суду міста Києва Ярослав Головачов, Голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич, Голова Апеляційного суду Харківської області Антоніна Колтунова.
17 квітня 2018 року українська делегація відвідала Високий суд,  Центральний кримінальний суд Ірландії, де поспілкувалися з суддями різних інстанцій, обмінялися досвідом організації судової системи двох країн.
Делегація була присутня на засіданнях деяких справ в кримінальних судах і спостерігала за відбором та присягою присяжних для справи (в Ірландії бути присяжним обов'язок кожного громадянина).
Також делегація відвідала Асоціацію адвокатів (солісітеров), де солісітери проходять підготовку. Відбувся цікавий обмін досвідом відбору та підготовки солісітеров в Ірландії (вони як і баристери можуть потім стати суддями) і суддів в Україні.
Допомогу в організації візиту надано Консультативною місією Європейського Союзу.

18 квітня 2018 року українську делегацію чекала зустріч в Міністерстві закордонних справ Ірландії.