Національна школа суддів України

Обговорення планів співпраці з Проєктом ЄС “Право-Justice”

22 вересня 2022 року в.о. ректора Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова і Тетяна Фулей провели онлайн–зустріч з командою Проєкту ЄС “Право-Justice” – ключовою міжнародною експерткою з питань судової реформи Анною Адамською-Галлант, національними експертками Поліною Лі та Ольгою Срібняк, міжнародними експертами Компоненту з питань судової реформи Даріушем Сілецьким, Гарі Коллінзом та Корнелісом Верхаереном.

Метою зустрічі було обговорення подальших кроків співпраці Національної школи суддів України та Проєкту щодо підготовки та запуску двох навчальних курсів “Основи права Європейського Союзу”, розробленого для суддів, а також крос-дисциплінарного курсу “Розслідування та судовий розгляд міжнародних злочинів та грубих порушень прав людини”, орієнтованого на суддів та прокурорів.

Наталія Шукліна подякувала Проєкту за багаторічну успішну співпрацю та підтримку в ці непрості для країни часи, а також наголосила, що нинішня фахова зустріч безперечно сприятиме розширенню знань та навичок суддів і прокурорів щодо судового розгляду кримінальних справ про міжнародні воєнні злочини, а також надасть суддям необхідну інформацію щодо основ європейського права.

У ході зустрічі сторони детального обговорили програми представлених курсів, формат проведення навчання, питання залучення експертів та попередні можливі дати апробації цих курсів.

За підсумками обговорень сторони визначили подальші кроки співпраці, а також домовилися про запуск вже у жовтні місяці крос-дисциплінарного курсу “Розслідування та судовий розгляд міжнародних злочинів та грубих порушень прав людини”, який складатиметься із шести пов’язаних сесій, розробку методичних матеріалів для суддів-тренерів, а також продовження спільної роботи над доопрацюванням другого представленого курсу “Основи права Європейського Союзу”.