Національна школа суддів України

Нові навчальні заходи та планування роботи на наступний 2023 рік

23 листопада 2022 року у Національній школі суддів України відбулося чергове засідання групи розробників блоку “Цивільне судочинство”.

Обговорення поточних питань роботи на онлайн-засіданні проведено під головуванням начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олени Умнової за участю суддів Катерини Котельви, Валентини Маліновської, Людмили Макаренко, Стелли Цибізової, Максима Ходаківського, а також головного наукового співробітника відділу підготовки викладачів (тренерів) Віри Гайдук.

Розробниками презентовано напрацьовані матеріали нового семінару на тему: “Захист житлових прав: судова практика та особливості правового регулювання в умовах воєнного стану”, апробації якого запланована на 05 грудня 2022 року.

Також під час засідання судді-розробники обмінялися думками щодо актуалізації розробленого наприкінці минулого року тренінгу для суддів на тему: “Процесуальний строк як складова принципу правової визначеності”. Учасники дійшли спільної думки, що тематика включених до цього тренінгу лекцій залишається незмінно цікавою і затребуваною для суддів, зважаючи на вимоги національного законодавства і міжнародних стандартів щодо розгляду судами справ в установлені законом строки, врахування критеріїв розумності процесуальних строків, поважність причин їх пропуску, підстави поновлення та продовження, зокрема й з огляду на обставини, пов’язані із запровадженням воєнного стану.

Окрему увагу було приділено обговоренню тем навчальних заходів, які розробники блоку “Цивільне судочинство” планують готувати у наступному році та які, відповідно, мають бути включені до Плану науково-дослідної та науково-методичної роботи Національної школи суддів України на 2023 рік.