Національна школа суддів України

Навчання як елемент впровадження єдиних підходів розслідування воєнних злочинів

6 грудня 2022 року представники Національної школи суддів України Олександр Кравчук та Анна Швець взяли участь у конференції “Навчання як елемент впровадження єдиних підходів розслідування воєнних злочинів”, організованій Тренінговим центром прокурорів України разом з партнерами JustGroup та Радою Європи.

Метою конференції було обговорення та формування єдиних підходів до вирішення ключових проблем розслідування воєнних злочинів, а також використання навчального компоненту як ключової складової утворення єдиних практик розслідування воєнних злочинів

Під час конференції обговорено актуальні питання кваліфікації воєнних злочинів, здійснено порівняльний аналіз міжнародного та національного законодавства. Значну увагу було приділено стандартизації у практичній діяльності професійних учасників кримінального провадження на прикладі Стандартів досудового розслідування воєнних злочинів.

Крім того, визначені подальші кроки співпраці органів досудового розслідування, органів прокуратури та органів судової влади щодо розслідування кримінальних проваджень проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.