Національна школа суддів України

Напрями співпраці з проєктом Ради Європи

8 травня 2023 року виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниця відділу Тетяна Фулей та старша наукова співробітниця Оксана Прядка провели робочу зустріч з керівницею проєкту Ради Європи “Посилення судових та позасудових засобів захисту прав осіб, постраждалих від війни в Україні” Ганною Христовою.

Під час зустрічі було обговорено напрямки співпраці Національної школи суддів України та Проєкту, зокрема, щодо створення робочої групи з розробки навчального курсу для суддів з питань судового захисту прав постраждалих осіб від агресії рф, до складу якої увійдуть судді першої інстанції, апеляційних судів та Верховного Суду. В подальшому цей начальний курс має бути впроваджений у навчальну програму НШСУ з підвищення кваліфікації.

Крім того, сторонами було обговорено питання щодо проведення круглого столу із залученням суддів, представників профільних міністерств та міжнародних екпертів з метою обговорення механізмів виконання цих рішень, а також проведення серії вебінарів для суддів з питань компенсації матеріальної та моральної шкоди особам, постраждалим від війни в Україні.