Національна школа суддів України

Належне відправлення правосуддя – як фактор довіри до суду

19 квітня 2018 року виконуюча обов’язки ректора Наталія Шукліна, проректор Володимир Мазурок, співробітники Національної школи суддів України взяли участь у роботі конференції “Належне відправлення правосуддя – запорука громадської довіри до суду”.

У конференції декілька ключових цілей: з’ясувати елементи, які формують сприйняття громадськістю судової влади, та їх вплив на рівень довіри до суду; наголосити на важливості ефективного інформування суспільства про досягнення судової реформи; обговорити питання важливості налагодження конструктивного діалогу між судами та ЗМІ; узагальнити рекомендації та запропонувати наступні кроки щодо комунікації результатів судової реформи, використовуючи сучасні комунікаційні стратегії та інструменти у відновленні громадської довіри до суду та суддів

Захід організований програмою USAID “Нове правосуддя”  спільно з Вищою радою правосуддя, Радою суддів України та Державною судовою адміністрацією України. Учасники конференції: представники органів суддівського врядування та самоврядування, громадянського суспільства, правничих шкіл, аналітичних центрів, професійних правничих організацій, засобів масової інформації, представники міжнародних донорських організацій, які підтримують реформи у секторі юстиції та розвиток незалежних ЗМІ в Україні.

Окрема сесія конференції буде присвячена темі емоцій в залі судових засідань. В її рамках заступник керівника відділу підготовки викладачів Національної школи суддів України Галина Юровська розповість про психологічні аспекти управління залою судового засідання  через  призму вміння судді керувати своїми емоціями та емоціями сторін у справі для запобігання конфліктним ситуаціям.  Тренер Національної школи суддів України Андрій Маслюк розповість учасникам конференції про  управління стресовими ситуаціями та запобігання синдрому “вигорання на роботі”.

18.04.2018 12:04:00