Національна школа суддів України

Матеріально-правовий та процесуальний аспекти розгляду цивільних справ

21 вересня 2018 року у місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить для суддів місцевих загальних судів, які розглядають цивільні справи, загальноукраїнський семінар на тему: “Особливості розгляду окремих категорій цивільних справ: матеріально-правовий та процесуальний аспекти”.

Мета семінару – підвищення рівня кваліфікації суддів цивільної спеціалізації щодо вдосконалення знань та практичних навичок розгляду окремих категорій цивільних справ. 

На захід прибуло 92 судді зі всієї України.

Для проведення семінару викладачами запрошено суддю Касаційного цивільного суду у складі Верховного суду, доктора юридичних наук, професора, члена-кореспондента Національної академії правових наук України Сергія Погрібного, суддю, заступника голови Апеляційного суду Одеської області, доцента, кандидата юридичних наук Андрія Дрішлюка, суддю Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області, кандидата юридичних наук Тетяну Шевиріну та суддю Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Олену Бальжик.

В ході семінару доповідачі зупиняться на оновленому цивільному процесуальному законодавству, ідеологічних засадах та потенційних напрямках розвитку судової практики. Судді першої інстанції Тетяна Шевиріна та Олена Бальжик обговорять з слухачами особливості розгляду справ з кредитних відносин та розгляду справ про визнання правочинів недійсними, а судді апеляційної та касаційної інстанції Андрій Дрішлюк та Сергій Погрібний з практичної точки зору розглянуть та проаналізують розгляд цих справ в апеляційному та касаційному порядку. Окрім, того судді-доповідачі звернуть увагу слухачів на процедуру спрощеного провадження на різних стадіях цивільного процесу, а на завершення семінару лектори підведуть підсумки, а слухачі поділяться враженнями від проведеного заходу.