Національна школа суддів України

Матеріальні та процесуальні аспекти запобігання катуванню

31 березня 2023 року Одеське і Львівське регіональні відділення спільно з відділом підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України провели всеукраїнський семінар для суддів і помічників суддів апеляційних та місцевих загальних судів “Запобігання катуванню: матеріальні та процесуальні аспекти”.

Навчальний захід відкрив директор Одеського регіонального відділення Володимир Пироговський, який ознайомив слухачів з програмою та регламентом заходу.

Модератор семінару – заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Ольга Короткова представила колег-доповідачів: суддю Шевченківського районного суду міста Києва, доктора філософії в галузі права Ларису Радуцьку і суддю Галицького районного суду міста Львова Катерину Котельву.

Упродовж заходу викладачі ознайомили колег з міжнародно-правовими засадами протидії катуванню та іншим формам жорстокого поводження, розглянули окремі аспекти застосування ст. 206 КПК України та проаналізували ст. 206-1 КПК України. Тренери провели модеровані дискусії щодо застосування примусового годування та особливостей кваліфікації кримінальної відповідальності за катування.

На завершення учасники отримали роз’яснення фахівців щодо спірних питань, поділились власним досвідом.