Національна школа суддів України

Кращі практики судового адміністрування – шлях до ефективного правосуддя

1 грудня 2017 року в місті  Києві Національна школа суддів України спільно з Державною судовою адміністрацією України провела V міжнародну науково-практична конференцію "Судове адміністрування як складова реформи правосуддя".

Метою конференції  було обговорення стану  та перспектив  модернізації засад організаційного забезпечення роботи суду, актуальних питань забезпечення діяльності судів в Україні, міжнародного досвіду та сучасних тенденцій у судовому адмініструванні. 

Участь у заході взяли керівники установ системи правосуддя, голови судів, очільники органів виконавчої влади, міжнародні експерти, представники громадськості та ЗМІ.

Підтримку в організації заходу надали  Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя", українсько-канадського проект "Підтримка судової реформи в Україні", проект Ради Європи "Підтримка впровадженню судової реформи в Україні".

З вітальними словами до учасників конференції звернулись Посол Канади в Україні Роман Ващук, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в України Шігекі Сумі, заступник Директора Місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Джон Пеннел, керівник Програми USAID "Нове правосуддя" Девід Вон, директор міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олег Шаков, Керівник Проекту Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» Андрій Кавакін, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, голова  Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, керівник Головного департаменту правової політики Адміністрації Костянтин Красовський.

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, відкриваючи конференцію, наголосив, що подальшими необхідними кроками в процесі реформування правосуддя є  поліпшення доступності  та ефективності  судочинства, зокрема шляхом модернізації менеджменту суду. Поширення кращих практик судового адміністрування через засоби суддівської освіти в найближчій перспективі сприятиме підвищенню рівня адміністрування в судах та, відповідно, якості правосуддя  - відмітив ректор. Микола Оніщук висловив сподівання, що конференція дозволить узагальнити кращий досвід з судового адміністрування та визначитись із подальшими напрямками роботи щодо його вдосконалення.

Учасники конференції  обговорили питання якості роботи суду, навчання судових адміністраторів, світові стандарти судового адміністрування та український досвід.

Про роль Національної школи суддів України в організаційному забезпеченні діяльності судів детально розповів проректор Володимир Мазурок, здійснивши презентацію “Апарат суду в системі забезпечення функціонування судової влади: завдання та шляхи вдосконалення”.

Більше про конференцію можна дізнатись, переглянувши відео

Пропонуємо Вашій увазі також матеріали конференції за посиланням