Національна школа суддів України

Кращі національні та міжнародні практики судового адміністрування

28 лютого 2023 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України спільно з громадською організацією “Всеукраїнська асоціація працівників судів” провів для керівників і заступників керівників апаратів місцевих та апеляційних судів усеукраїнський онлайн–семінар “Кращі національні та міжнародні практики судового адміністрування”.

Вітальними словами захід відкрила проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна. Спікерами семінару були керівники апаратів Вищого антикорупційного суду Богдан Крикливенко, Вінницького апеляційного суду Наталя Король, Зарічного районного суду міста Суми Алла Шевченко та Ленінського районного суду міста Харкова Олена Безбородова.

Богдан Крикливенко поділився зі слухачами найкращими прикладами міжнародних практик судового адміністрування та ознайомив з міжнародними критеріями оцінки ефективності діяльності суду.

Алла Шевченко пояснила зміст зовнішньої та внутрішньої судової комунікації, наголошуючи на важливості її  розвитку для налагодження довіри громадян.

Наталя Король зосередила увагу на особливостях судового адміністрування в умовах воєнного стану.

Олена Безбородова розповіла про важливість командної роботи з метою створення позитивного психологічного клімату в колективі суду, щоб кожен працівник залишався мотивованим і відчував себе важливою та потрібною частиною команди, яка злагоджено працює на результат.

Учасники семінару мали можливість обмінятися досвідом, поставити запитання викладачам і обговорити головні напрямки та шляхи розвитку інституту судового адміністрування в Україні.