Національна школа суддів України

Координаційна зустріч із європейськими суддівськими школами

30 червня 2022 року виконуюча обов’язки ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниця відділу Тетяна Пустовойтова та заступник начальника відділу Олександр Іщенко взяли участь у погоджувальній зустрічі з координаторами Національної школи магістратури Франції Інгрід Дервуа, Центру з навчання суддів і прокурорів Нідерландів Ремко ван Туреном та Національної школи магістратури Італії Джанлукою Грассо під егідою Європейської мережі суддівської освіти (EJTN), зокрема її генерального секретаря Маркуса Брюкнера.

Також до зустрічі долучилася директорка Тренінгового центру прокурорів України Олеся Отраднова.

Метою зустрічі було обговорення ключових питань щодо створення освітньої програми для українських суддів. Зокрема, представники європейських суддівських шкіл висловили своє бачення та пропозиції щодо організації найближчим часом навчальних курсів для українських суддів та визначили їх тематику. Представники національних інституцій озвучили своє бачення змісту та методології проведення освітніх заходів.

У фокусі уваги учасників були три навчальні блоки: воєнні злочини, криміналістичні аспекти доказування у кримінальних провадженнях, а також арешт і конфіскація незаконних активі.

За результатами зустрічі сторони конкретизували напрямки і плани співпраці та погодили подальші практичні кроки з метою проведення навчальних курсів для українських суддів і прокурорів.