Національна школа суддів України

Кіберзлочинність та електронні докази

2–3 травня 2023 року Національна школа суддів України спільно з Проєктом Ради Європи “CyberEast” проводить тренінг “Вступний тренінг щодо кіберзлочинності та електронних доказів” з метою розвитку базових навичок і знань, необхідних суддям для виконання своїх відповідних ролей і функцій у справах про кіберзлочини та електронні докази.

Учасниками тренінгу є судді Одеської та Дніпропетровської областей, а також представники Національної школи суддів України. А викладачами – досвідчені есперти Ради Європи з суддівського навчання щодо кіберзлочинів – Захід Джаміль, баристер (Сполучене Королівство, США, Пакистан), та Ханія Хельвейн, суддя, голова суду (Ліван).

Під час дводенного вступного навчального тренінгу учасникам буде представлено основні предмети, концепції та теми, пов’язані з кіберзлочинністю та електронними доказами, зокрема вступ до концепцій кіберзлочинності та пояснення термінологій, що має вирішальне значення для розуміння й осмислення положень Будапештської Конвенції, місцевого законодавства та концепцій, які стосуються електронних доказів та міжнародного співробітництва.

Нинішній захід структурований як підготовчий тренінг для судових фахівців задля поглибленого курсу з кіберзлочинності та електронних доказів, який буде слідувати безпосередньо після дводенного вступного навчання.