Національна школа суддів України

Інформаційно-психологічна безпека як частина національної безпеки України

16 серпня 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України спільно з відділом підготовки суддів провели для помічників суддів та працівників апаратів місцевих, апеляційних судів, Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду семінар “Інформаційно-психологічна безпека як частина національної безпеки України”.

Відкрила семінар заступник начальника відділу підготовки суддів Національної школи суддів України Жанна Дмітрієва, яка ознайомила слухачів з програмою та метою навчального заходу.

До викладання на семінарі залучено викладача Національної школи суддів України, кандидата юридичних наук Наталію Ахтирську.

Під час семінару слухачі дізналися про основи національної та інформаційно-психологічної безпеки. Зокрема, Наталія Ахтирська на прикладах роз’яснила зміст поняття інформаційної безпеки держави, суспільства та особистості. 

Також лектор розібрала з учасниками семінару матрицю ризиків маніпулювання свідомістю та поведінкою людей на прикладі країни-агресора, дала слушні настанови та практичні поради щодо реагування на загрози в інформаційному просторі та розповіла, як уберегти себе від потенційних психологічних ризиків.

Після кожної мінілекції слухачі  ставити запитання викладачу, обговорювали проблемні питання та висловлювали свої думки.