Національна школа суддів України

Громадянство як постійний правовий зв’язок держави і особи

20 жовтня 2022 року згідно з Календарним планом Національної школи суддів України суддя Конституційного Суду України Галина Юровська провела для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів лекцію “Громадянство як постійний правовий зв’язок держави і особи”.

Національна школа суддів України продовжує традицію у проведенні циклу навчальних лекцій для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів за участі судді Конституційного Суду України, кандидатки юридичних наук Галини Юровської. У вітальній промові вона зокрема, зазначила, що лекція присвячена питанням громадянства, визначила юридичні ознаки та його поняття, відмінностям прав громадян України від іноземних громадян, підстави та юридичні наслідки набуття та припинення громадянства згідно чинного законодавства, поняттям біпатризму, мультипатризму, апатризму.

Доповідач під час презентації відзначила, що лекція спрямована на обговорення юридичної позиції та рішень Конституційного Суду України та Європейського суду, міжнародних актів, що стосуються питань громадянства та основних прав громадян України з детальним роз’ясненням відповідних статей Конституції України.

Під час навчання судді мали можливість долучитися до обговорення важливого питання, отримати ґрунтовні, фахові відповіді на проблемні запитання.