Національна школа суддів України

Функціонування системи кримінальної юстиції: стандарти Ради Європи

17 грудня 2021 року начальниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова та заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Тамара Закревська взяли участь у другому онлайн–засіданні керівного комітету Фази ІІ проєкту Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” (далі – Проєкт), який реалізується Радою Європи в рамках Плану дій для України на 2018–2022 роки.

На засіданні було представлено основні результати діяльності Проєкту у 2021 році та надано оцінку його прогресу, а також обговорено подальші напрямки взаємодії партнерів цього проєкту для формування робочого плану та реалізації заходів Фази ІІ у 2022 році.

Партнери також мали можливість співвіднести робочий план Проєкту зі своїми потребами та визначити для себе ключові пріоритети.

За підсумками обговорень учасники засідання консолідовано погодили план роботи Проєкту на 2022 рік.

Учасниками другого засідання керівного комітету були члени координаційного комітету – представники бенефіціарів Проєкту, а саме: Офісу Генерального прокурора, Міністерства юстиції України, Верховного Суду, Національної школи суддів України, Тренінгового центру прокурорів України та Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Також, в якості членів-спостерігачів, до зустрічі долучилися представники Міністерства внутрішніх справ України, Державного бюро розслідувань, Координаційного центру безоплатної правової допомоги, Національної асоціації адвокатів України та громадських організацій.