Національна школа суддів України

Формування програми підготовки суддів господарських судів

18 листопада 2022 року Національна школа суддів України провела засідання експертної групи з формування Стандартизованих програм підготовки суддів господарських судів на 2023 рік.

Засідання розпочала керівник групи, головний науковий співробітник відділу “Тестологічний центр”, суддя Вищого господарського суду України у відставці Галина Прокопанич, яка озвучила мету та навчальні цілі, що стоять перед експертами, акцентувала увагу на актуальності запропонованих тем та необхідності їх обговорення.

Участь у засіданні взяли: суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді Лариса Рогач, суддя Господарського суду Вінницької області Роман Міліціанов, суддя Господарського суду Дніпропетровської області Олександр Крижний,  суддя Господарського суду Івано–Франківської області Олена Малєєва та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Юлія Блінова.

Експертна група наголосила, що пріоритетними в 2023 році будуть стандартизовані лекції щодо актуальних питань здійснення господарського судочинства в умовах воєнного стану в Україні та використання відповідного міжнародного досвіду і практики ЄСПЛ.