Національна школа суддів України

Фінансовий контроль в умовах воєнного стану

15 лютого 2023 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України спільно з Одеським регіональним відділенням провели підготовку та підвищення рівня кваліфікації працівників апаратів місцевих та апеляційних судів на семінарі “Особливості застосування положень антикорупційного законодавства стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану: коментарі та роз’яснення. Конфлікт інтересів”.

Вітальними словами навчальний захід відкрив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ, які ознайомив із програмою семінару і представив викладачів, звернув увагу на необхідності працівників апаратів судів дотримуватися вимог антикорупційного законодавства, а також привітав всіх учасників і суддю-викладача Вищого антикорупційного суду з обранням голови суду Віри МИХАЙЛЕНКО. Заступник директора Алла БАШТАННИК ознайомила з вимогами та особливостями проведення семінару в режимі онлайн, закликала бути активними щодо обговорення заходів запобігання корупції і побажала плідної роботи під час семінару.

На початку семінару суддя Вищого антикорупційного суду Інна БІЛОУС звернула увагу слухачів на практику застосування антикорупційного законодавства щодо державних службовців органів судової влади та формування антикорупційної стратегії в судах, зокрема здійснення заходів стосовно запобігання корупції в суді в умовах змін законодавства України.

Про відповідальність за порушення антикорупційного законодавства і правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя розповіла начальник відділу запобігання та виявлення корупції Верховного Суду Оксана КОМАР.

Головний державний інспектор відділу організації заходів з питань запобігання та виявлення корупції управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС у Дніпропетровській області Юрій КАЛАШНІК детально прокоментує застосування окремих положень Закону України  “Про запобігання корупції” стосовно заходів фінансового контролю в умовах воєнного стану і зупиниться на практичних аспектах заповнення електронних декларацій в умовах воєнного стану.

Повний текст програми семінару розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.