Національна школа суддів України

Дві координаційні зустрічі з представниками європейських суддівських шкіл

6 липня 2022 року відбулися дві координаційні зустрічі з представниками Національної школи магістратури  (Франція) та Вищої школи юстиції (Італія). Метою координаційних зустрічей було узгодження програм та графіків проведення спільних вебінарів для суддів України.

Учасниками зустрічей від Національної школи суддів України були заступник начальника відділу Олександр Іщенко, начальниці відділів Тетяна Пустовойтова та Тетяна Фулей.

Від Національної школи магістратури Франції участь брали координатори заодів – прокурор Еммануель Лодік-Барон та Луіза Айт-Хамо.

Від Вищої школи юстиції Італії – суддя Джалука Грассо та Марко Альма.

Ця серія зустрічей є продовженням поглибленої співпраці з Європейською мережею суддівської освіти (EJTN), яка була започаткована після нападу рф на Україну та виникнення актуальних питань з розгляду нових для української судової системи злочинів з цим пов‘язаних.

Під час зустрічі з представниками Національної школи магістратури Франції було узгоджено проведення двох вебінарів стосовно розгляду військових злочинів, які заплановані на 27 липня та 11 вересня 2022 року.

З представниками Вищої школи юстиції Італії погоджено про проведення трьох вебінарів щодо конфіскації активів (міжнародна процедура конфіскації, розслідування, кримінальна та цивільна конфіскації), які заплановані на 6, 20 та 27 вересня 2022року.

Сторони детально обговорили проекти програм заходів та залучення до їх проведення французьких, італійських та українських експертів.

Оголошення про вищезазначені заходи будуть розміщені на сайті НШСУ.