Національна школа суддів України

Дотримання принципу верховенства права національним судом у кримінальному і цивільному провадженні

23 вересня 2022 року Національна школа суддів України провела семінар для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів в режимі онлайн на тему “Дотримання принципів верховенства права та прав людини в умовах воєнного стану”.

З вітальною промовою виступив директор Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який ознайомив учасників з програмою тренінгу, викладачами і побажав учасникам

Для проведення семінару були запрошені: Алла Олійник – суддя Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, кандидатка юридичних наук, доцента, Наталія Марчук – суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, Микола Пашковський – науковий співробітник відділу дослідження проблем кримінального процесу та судоустрою Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса НАПрН України, кандидат юридичних наук, доцент.

У виступі суддя Алла Олійник розглянула питання дотримання принципу верховенства права у цивільному судочинстві, навела практику розгляду Верховного Суду таких справ.

Суддя Наталія Марчук ознайомила слухачів зі справами щодо дотримання принципу верховенства права національними судами у кримінальному провадженні, а також звернула увагу на практику Верховного Суду.

Про конституційно-правові, кримінально-правові та кримінальні процесуальні аспекти співробітництва України з Міжнародним кримінальним судом розповів викладач Микола Пашковський. 

Під час семінару учасники брали участь в обговоренні проблемних питань та отримали ґрунтовні відповіді від викладачів.

За результатами проведеного семінару учасники отримають електронний Сертифікат НШСУ.

Повний текст програми тренінгу розміщено на вебсайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.