Національна школа суддів України

Доступ жінок до правосуддя: імплементація стандартів Ради Європи щодо гендерної рівності та насильства щодо жінок

12 квітня 2023 року проректор Наталія Шукліна взяла участь у першому онлайн-засіданні Технічного комітету регіонального проєкту РЄ/ЄС “Доступ жінок до правосуддя: імплементація стандартів Ради Європи щодо гендерної рівності та насильства щодо жінок” (PGG III), що реалізується в рамках програми “Партнерство заради належного врядування ІІІ”.

Під час засідання представники регіонального Проєкту РЄ/ЄС ознайомили партнерів з повноваженнями Технічного комітету проєкту, його ключовими функціями і правилами комунікації у межах реалізації майбутніх завдань. Також було надано коротку оцінку основних результатів діяльності попереднього регіонального проєкту PGG II “Доступ жінок до правосуддя: виконання Стамбульської конвенції та інших європейських стандартів з питань гендерної рівності”.

Крім того, секретаріатом Проєкту було представлено робочий план PGG III на 2023 рік, у межах якого буде розглянуто низку дискусійних питання, зокрема, щодо програми наставництва, гендерних підходів до навчальних програм юридичних шкіл, регіональної мережі та стандартів збору даних\інформації, тощо.