Національна школа суддів України

Діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій

17 листопада 2022 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України провів для працівників апаратів судів семінар “Діяльність суду в умовах надзвичайних ситуацій”.

Відкрила семінар заступник директора Вінницького навчального центру Національної школи суддів України Валентина Борисенко.

Навчальний захід провели суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко та начальник департаменту організації безпеки життєдіяльності громадської організації “Українська служба порятунку”, сертифікований тренер з навчання навичкам надання домедичної допомоги Іван Павлишин.

Олена Панченко роз’яснила слухачам положення про роботу суду в умовах надзвичайних ситуацій, розповіла про види надзвичайних ситуацій та пояснила, як діяти в таких ситуаціях працівникам судів. Особливу увагу лекторка приділила збройному конфлікту та дала практичні поради щодо правил збереження та евакуації документів суду, а також евакуації працівників судів з районів, де ведуться бойові дії.

У свою чергу, Іван Павлишин поділився актуальною та важливою інформацією щодо того, які бувають критичні та невідкладні стани, дав практичні поради щодо надання першої допомоги постраждалим у разі поранення уламками чи внаслідок обстрілу, розповів, як зупинити різні види кровотеч та як зафіксувати переломи, щоб не нашкодити пораненому й врятувати його життя.

Учасники семінару мали можливість відпрацювати алгоритм дій під час евакуації суду у випадку загрози окупації та удосконалити навички, що допомагають зберегти життя та здоров’я.