Національна школа суддів України

Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях та в умовах воєнного стану

11 квітня 2023 року Вінницький навчальний центр Національної школи суддів України провів для працівників апаратів судів онлайн-семінар “Діяльність суду в надзвичайних ситуаціях та в умовах воєнного стану”.

Відкрили захід керівник апарату Національної школи суддів України Зеновій Холоднюк та заступник директора Вінницького навчального центру Валентина Борисенко, які ознайомили слухачів із програмою семінару, представили викладачів та роз’яснили правила, яких потрібно дотримуватися під час заходу.

До викладання на семінарі залучено суддю Авдіївського міського суду Донецької області Олену Панченко та начальника департаменту організації безпеки життєдіяльності громадської організації  “Українська служба порятунку”, сертифікованого тренера з навчання навичкам надання домедичної допомоги Івана Павлишина.

Олена Панченко роз’яснила слухачам особливості роботи судів в умовах воєнного стану, розповіла про види надзвичайних ситуацій та пояснила, як діяти в таких ситуаціях працівникам судів. Також лекторка дала практичні поради щодо правил збереження й евакуації документів суду з районів, де ведуться активні бойові дії.

У свою чергу, Іван Павлишин поділився корисною інформацією про критичні та невідкладні стани, дав практичні поради щодо надання першої допомоги постраждалим у разі поранення уламками чи внаслідок обстрілу, а також розповів, як зупинити різні види кровотеч та зафіксувати переломи, щоб не нашкодити пораненому й врятувати його життя.

Учасники семінару мали можливість відпрацювати алгоритм дій під час евакуації суду у випадку загрози окупації та удосконалити свої знання, що допомагають зберегти життя та здоров’я.