Національна школа суддів України

Дистанційний курс “Забезпечення гендерної рівності”

20 лютого – 9 березня 2023 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для працівників апаратів судів “Забезпечення гендерної рівності”.

Курс розроблено фахівцями Національної школи суддів України спільно із суддями та  представниками Проєкту підтримки судової реформищо фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Його мета – поглибити знання з питань гендерної рівності, віднайти шляхи вирішення проблемних питань, що стосуються запобігання гендерної дискримінації та подолання гендерних стереотипів.

Навчальний матеріал об’єднано у 5 модулів. Слухачі зможуть ознайомитися з нормативно-правовою базою, міжнародними джерелами з питань гендерної проблематики, переглянути відеосюжети, опрацювати наукові джерела, засвоїти термінологію,  щоб здобути нові знання щодо забезпечення гендерної рівності в Україні.

Також після кожного навчального блоку учасники виконають практичні завдання та зможуть скласти тести, щоб закріпити набуті знання на практиці.

Кожен слухач, який успішно завершить дистанційний курс, отримає Сертифікат Національної школи суддів України.

Віддалений доступ до дистанційного курсу забезпечують Вінницький навчальний центр, відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.