Національна школа суддів України

Дистанційний курс “Забезпечення гендерної рівності”

19 жовтня – 2 листопада 2022 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для працівників апаратів судів “Забезпечення гендерної рівності”.

Курс розробили фахівці Національної школи суддів України спільно із суддями та представниками Проєкту підтримки судової реформи, що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

Мета курсу – поглибити знання з питань гендерної рівності в Україні та світі, віднайти шляхи вирішення проблемних питань, що стосуються запобіганню гендерної дискримінації, і подолання гендерних стереотипів.

Навчальний матеріал курсу об’єднано у 5 модулів. Слухачі зможуть ознайомитися з нормативно-правовою базою, міжнародними джерелами з питань гендерної проблематики, переглянути відеосюжети, опрацювати наукові джерела, засвоїти термінологію,  щоб здобути нові знання щодо забезпечення ґендерної рівності в Україні.

Також після кожного навчального блоку учасники курсу виконають практичні завдання та складуть тести, щоб закріпити набуті знання на практиці.

Кожен слухач, який успішно завершить дистанційний курс, отримає сертифікат Національної школи суддів України.

Віддалений доступ до дистанційного курсу забезпечують Вінницький навчальний центр, відділ підготовки суддів та відділ інформаційних технологій.