Національна школа суддів України

Дистанційний курс “Практика розгляду судами кримінальних проваджень, передбачених ст. ст. 130, 132 КК України: проблемні аспекти”

10–20 квітня 2023 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для помічників суддів та працівників апаратів судів “Практика розгляду судами кримінальних проваджень, передбачених ст. ст. 130, 132 КК України: проблемні аспекти”.

Його мета – ознайомити зі стереотипами та проблемами, з якими стикаються ВІЛ-позитивні особи, звернути увагу на проблемні аспекти, що виникають під час розгляду кримінальних проваджень, передбачених статтями 130, 132 Кримінального кодексу України.

Навчальний матеріал поділено на 2 частини. У першій подано інформацію щодо основних понять, шляхів  передавання та лікування ВІЛ- СНІДу, у другій розкрито проблемні аспекти кримінальної відповідальності за зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невилікованої хвороби, а також за розголошення відомостей про проведення медичного огляду.

Окрім теоретичного матеріалу, слухачі можуть переглянути відеоматеріали, ознайомитися з презентаціями та мінілекціями, а також виконати тестове завдання.

Віддалений доступ до дистанційного курсу забезпечують відділ підготовки суддів, Вінницький навчальний центр та відділ інформаційних технологій.