Національна школа суддів України

Аспекти трудових правовідносин в умовах воєнного стану

19 липня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів, помічників суддів,  працівників апаратів  апеляційних та місцевих загальних судів на платформі “Zoom” семінар “Судовий захист трудових прав: виклики сьогодення”. 

Директори Одеського, Дніпровського та Харківського регіональних відділень Володимир Пироговський, Володимир Поплавський та Лілія Гуцал привітали учасників, наголосили на важливості дотримання заходів безпеки та закликали до активної участі в семінарі.

Очільниця відділу підготовки викладачів (тренерів), суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Олена Умнова подякувала колегам, що незважаючи на реалії сьогодення, в яких перебуває країна, вся судова система і Національна школа суддів України продовжують здійснювати свої функції та проводити навчальні заходи, які допоможуть суддям, помічникам суддів та працівникам апаратів судів і є нагальними в період воєнного стану та військових дій. Також вона ознайомила учасників з програмою заходу та представила розробників-викладачів – головного  спеціаліста відділу підготовки викладачів (тренерів), суддю у відставці Віру Гайдук, суддів районних судів Стеллу Цибізову, Катерину Котельву, Валентину Маліновську, Максима Ходаківського.

Упродовж заходу тренери акцентували увагу слухачів на питаннях трудових правовідносин в умовах воєнного стану, застосування судами новітнього законодавства під час розгляду справ, пов’язаних з трудовими правовідносинами, а також обговорили окремі аспекти вирішення питань щодо оплати праці.

Порушені доповідачами в лекціях теми викликали обговорення, учасники обмінялися думками, отримали відповіді на свої питання, в анкетах зворотного зв’язку висловили свої враження, зауваження й побажання.