Національна школа суддів України

Аналіз судової практики щодо застосування законодавства у сфері захисту персональних даних

21 лютого 2023 року відбувся круглий стіл на тему: “Аналіз судової практики щодо застосування законодавства у сфері захисту персональних даних”, організований Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин за підтримки Офісу Ради Європи в Україні.

У круглому столі взяли участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, керівник Проєкту Ради Європи “Посилення впровадження європейських стандартів прав людини в Україні” Вікторія Гальпєріна, народні депутати України, судді, представники міжнародних організацій та правозахисних інституцій. Від Національної школи суддів України участь у заході взяв головний науковий співробітник відділу науково-методичного забезпечення діяльності судів та органів суддівського врядування Олександр Кравчук.

Під час заходу презентоване аналітичне дослідження про національну судову практику застосування законодавства про захист персональних та обговорено методологію його проведення. За результатами презентації учасниками обговорено здобутки та проблемні питання судового захисту прав суб’єктів персональних даних, законодавчі ініціативи, спрямовані на вдосконалення механізму використання персональних даних, державного контролю та меж втручання держави у приватне життя особи, юридичної відповідальності, а також особливості обміну персональними даними в умовах воєнного стану.