Національна школа суддів України

Аналіз системи правосуддя щодо неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом в Україні

13 квітня 2023 року Проєктом Ради Європи “Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні” презентовано результати дослідження “Аналіз системи правосуддя щодо неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом в Україні. Практичні аспекти”, підготовленого у співпраці з Харківським інститутом соціальних досліджень. Від НШСУ в презентації взяли участь провідна наукова співробітниця Катерина Слюсарева та головна спеціалістка Людмила Паршикова.

Вітальними словами захід розпочали менеджер Проєкту відділу з прав дітей Ради Європи Овідіу Маджина та заступник Міністра юстиції України Олександр Банчук.

Під час онлайн-презентації експерти Ради Європи та працівники Харківського інституту соціальних досліджень Андрій Черноусов і Світлана Щербань розповіли про методологію дослідження, змістовне наповнення виконаного аналізу й запропоновані рекомендації.

Модераторка заходу Ольга Калашник, старша керівниця проєкту “Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні”, під час обговорення зазначеного дослідження повідомила учасникам про оновлення найближчим часом вебсторінки Проєкту РЄ і публікації зазначеного дослідження.

У зустрічі брали участь представники міністерств України, Офісу Генерального прокурора, Національної поліції України, Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини, Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав дитини.