Національна школа суддів України

Актуальні питання здійснення кримінального судочинства в умовах особливого правового режиму

27 червня 2022 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників низки вебінарів для суддів і помічників суддів “Злочини проти основ національної безпеки України” й “Окремі кримінальні правопорушення проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку”.

В засіданні робочої групи, яке модерували виконуюча обов’язки ректора Наталія Шукліна та директорка Харківського РВ Лілія Гуцал, узяли участь судді Верховного Суду Наталія Антонюк, Герман Анісімов, судді місцевих судів Петро Заруба, Світлана Шаренко та Ірина Шаповалова, прокурор відділу Офісу Генерального прокурора Микола Туркот та завідувач кафедри кримінального права №2 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Сергій Харитонов.

Під час засідання учасники погодились з тим, що на сьогодні є надзвичайно актуальними зазначені теми вебінарів, оскільки це важливо для формування єдиної судової практики та уніфікованого підходу до тлумачення законодавства під час здійснення кримінального судочинства в умовах воєнного стану.  

За результатами обговорення учасники визначили змістовне наповнення кожного з вебінарів та відповідальних осіб за розробку навчальних матеріалів.

Перший вебінар, на якому судді Верховного Суду будуть висвітлювати питання застосування статей 111, 111.1, 111.2 та 436.2 КК України, заплановано провести 22 липня 2022 року.