Національна школа суддів України

Актуальні питання роботи у воєнний час

12–15 вересня 2022 року Національна школа суддів України одночасно проводить дві онлайн–підготовки за стандартизованими програмами для керівників, заступників керівників апаратів судів та начальників і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих та апеляційних судів.

Вітальними промовами освітній захід відкрили  директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, заступниця директора Яна Шевцова та заступник голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький.

До проведення онлайн–занять запрошено суддів, працівників апаратів судів, представників Державної судової адміністрації України, Державних підприємств “Центр судових сервісів”, “Інформаційні судові системи”, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та фахівців Національної школи суддів України.

Перший та останній дні онлайнових занять будуть проведені за спільною програмою. Слухачі опрацюють концепцію побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, ознайомляться з актуальними рішеннями Ради суддів України та рекомендаціями  щодо роботи судів в умовах воєнного стану. Цікавими та змістовними будуть заняття щодо подолання наслідків психотравми, надання першої психологічної допомоги, етикету службового листування, оплати праці під час дії воєнного стану, тощо.

Наступні два навчальні дні пройдуть для керівників апаратів судів та начальників структурних підрозділів за окремими програмами.

Так, керівники апаратів судів та їх заступники підвищать свій професійний рівень з питань законодавчих та нормативно-правових засад здійснення стратегічного планування; організації роботи кадрового діловодства в судах, нормативно-правового регулювання призначення на посади державної служби громадян України під час воєнного стану; особливостей роботи патронатної служби; компетенцій судового адміністратора, дізнаються про міжнародний досвід судового адміністрування.

Начальники і заступників начальників структурних підрозділів апаратів місцевих та апеляційних судів під час занять обговорять проблемні питання щодо організації роботи з документами, які містять службову інформацію з грифом “Для службового користування”; загальні вимоги до складання непроцесуальних документів; створення електронних документів; отримають практичні поради щодо основ кібербезпеки; поспілкуються про порядок ведення організаційно-розпорядчої діяльності та документації; розглянуть актуальні питання  бухгалтерського обліку бюджетної установи.

На закінчення онлайн–занять слухачі та слухачки візьмуть участь у модерованій дискусії на якій докладно обговорять досвід роботи українських судів в умовах воєнного стану та поділяться практичними порадами зі своїми колегами.

Із повним текстом програм можна ознайомитися на сайті Національної школи суддів України за посиланням.