Національна школа суддів України

Актуальні питання організації роботи працівників апаратів судів щодо проходження державної служби та військового обліку в умовах воєнного стану

12 липня 2022 року Дніпровське регіональне відділення НШСУ спільно з відділом “Вінницький навчальний центр” та Львівським регіональним відділенням провели для працівників апаратів місцевих та апеляційних судів семінар “Актуальні питання організації роботи працівників апаратів судів щодо проходження державної служби та військового обліку в умовах воєнного стану”.

Навчальний захід відкрила в.о. директора Дніпровського регіонального відділення Алла Баштанник, яка ознайомила слухачів із програмою семінару, представила викладачів та звернула увагу на актуальність тематики.

На початку семінару головний редактор журналу “Держслужбовець” Андрій Мацокін розповів про нормативно-правове регулювання призначення на посади державної служби та зупинився на особливості проходження державної служби в судових установах під час воєнного стану.

Завідувач сектору  з питань мобілізаційної роботи Державної судової адміністрації України Сергій Каземіров розкрив питання ведення військового обліку в судах, зосередив увагу слухачів на порядку бронювання військовозобов’язаних в судах, а також розглянув деякі організаційні питання евакуації судів.

Про особливості застосування норм антикорупційного законодавства щодо декларування під час дії воєнного стану слухачі дізнаються з виступу головного державного інспектора сектору з питань запобігання та виявлення корупції Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Максима Захарова.

Під час семінару учасники мали можливість отримати відповіді на свої запитання.