Національна школа суддів України

Актуальні аспекти кваліфікації військових правопорушень: новели законодавства

3 березня 2023 року Національна школа суддів України провела для суддів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів всеукраїнський семінар “Відповідальність за військові правопорушення”.

Директорка Харківського регіонального відділення  Лілія Гуцал привітала аудиторію, наголосила на вимогах до роботи та відрекомендувала викладачів семінару – суддів районних судів Марину Бондаренко і Світлану Шаренко, прокурора Департаменту організаційно-контрольної діяльності, правового та аналітичного забезпечення Офісу Генерального прокурора Миколу Туркота, завідувача кафедри кримінально – правової політики Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Сергія Харитонова. Модерувала навчання заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Короткова.

Присутні ознайомилися із загальними положеннями відповідальності за військові правопорушення, обговорили новели Закону України “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей несення військової служби в умовах воєнного стану чи в бойовій обстановці”.

На закінчення всеукраїнського семінару учасники та учасниці  взяли участь у модерованій дискусії, упродовж якої проаналізували проблемні питання кваліфікації військових правопорушень й отримали  фахові відповіді на поставленні запитання.

Із програмою всеукраїнського семінару можна ознайомитись за посиланням.