Національна школа суддів України

Процесуальні строки у цивільному судочинстві

2 грудня 2022 року  Національна школа суддів України провела тренінг  для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів “Процесуальні строки як складова принципу правової визначеності”.

До проведення освітнього заходу запрошено суддів місцевих загальних судів Людмилу Макаренко, Валентину Маліновську, Максима Ходаківського та фахівців Національної школи суддів України Олену Умнову і Віру Гайдук.

Під час тренінгу учасники поглибили знання у галузі процесуального законодавства з питань застосування процесуальних строків під час вирішення цивільних спорів. Судді та помічники суддів удосконалили професійні якості, уміння і навички, необхідні для належного виконання повноважень задля забезпечення розумного балансу між процесуальною поведінкою учасників судового процесу та дотриманням принципу правової визначеності.

Викладачами було проаналізовано положення як національного законодавства так і  міжнародні правові документи та рішення ЄСПЛ щодо дотримання розумних строків розгляду судами справ.

По закінченню заходу учасники й учасниці висловили свої враження і побажання стосовно змістовності та формату тренінгу у анкетах зворотного зв’язку.

Із програмою можна ознайомитися тут.