Національна школа суддів України

Вебінар “Інтерпретація судових доказів (на прикладі базового курсу з практичної оцінки доказів Центру навчання суддів і прокурорів Нідерландів)”

9 серпня 2022 року Національна школа суддів України у співорганізації з Центром підготовки суддів і прокурорів Нідерландів у рамках реалізації Тренінгової програми для українських суддів Європейської мережі суддівської освіти провели вебінар щодо інтерпретація судових доказів (на прикладі базового курсу з практичної оцінки доказів Центру навчання суддів і прокурорів Нідерландів).

Ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відзначив важливість теми заходу в реаліях сьогодення з точки зору досягнення єдності у розслідуванні воєнних злочинів та розгляді відповідних кримінальних проваджень у суді. Подякував Європейській мережі суддівської освіти та Центру підготовки суддів і прокурорів Нідерландів за співпрацю та підтримку заходів суддівської освіти в Україні.

Тонні Халман, програмний менеджер з міжнародної співпраці Центру навчання суддів та прокурорів Нідерландів, колишній член Керівної ради Центру, звернув увагу на жахіття війни в Європі, яка має місце внаслідок невиправданої та неспровокованої агресії росії проти України. Він висловив непохитну підтримку народу України у боротьбі за свободу, побажав швидкого та переможного для України завершення війни, відновлення України на засадах верховенства права та європейських цінностей.

В ході заходу перед учасникам виступили експерти Центру навчання суддів та прокурорів Нідерландів Гаррі Стіккельброк, суддя у відставці, віце-президент Окружного суду Арнема-Леуварден, Голова консультативної ради з питань дострокового звільнення з-під варти з подальшим направленням на лікування, та доктор Франс Алкемаде, фізик, старший радник Міністерства юстиції Нідерландів.

До участі у заході були запрошені українські судді, судді з Польщі, Румунії, Угордини, українські прокурори, залучені Тренінговим центром прокурорів, та працівники апарату судів.

Модерування вебінару здійснював заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності суддів та органів суддівського самоврядування, к.ю.н. Олександр Іщенко.


Зі змістом презентацій голандських експертів можна ознайомитись за посиланням:

презентація 1

презентація 2

 

Наступний захід із серії спільних вебінарів Національної школи суддів України та Центру навчання суддів і прокурорів Нідерландів відбудеться 25 серпня 2022 року.

Слідкуйте за анонсами на сайті НШСУ.